onsdag 21. oktober 2009

Snart jul igjen;))


Dagene og ukene flyr iveg, og vi mærmer oss med raske skritt jul. Var en tur nede i sentrum og gikk litt i butikker her i forrige uke sammens med min svigerinne og lille Mats, og da kunne man ikke unngå å legge merke til at butikkene begynte å fylles med nisser og juleting allerede! Vi er jo tross alt bare i midten av Oktober mnd, og det er jo enda 2 mnd igjen til denne koselige høytiden:)I matbutikkene kan vi få kjøpt både julebrus, juleblader og alt slags julegodteri, og de har stablet hyllene fulle av bakevarer med plakat om julebagst!!Men, nå skal jeg komme med en innrømmelse til dere... Faktisk, så liker jeg dette litt...Er jo et skikkelig julemenneske, og er allerede godt igang med julegavene... Jeg er alltid tidlig ute med dem både pga. økonomien og fordi jeg hater å handle julegaver i desember når det kryr av mennesker og køer overalt!! Gleder meg veldig til å begynne å bake litt, og har store problemer med å holde meg unna jule CD`ne mine!!Jeg elsker julemusikk, og gleder meg veldig til at jeg skal på julekonsert med Tverlandskoret i kirken;) Da får jeg skikkelig julestemning!!

Gleder du deg til jul?? Baker du alle de 7 sortene og hvilke sorter baker du??

Ellers, så skjer det ikke så mye spennende her i huset! Min eldste sønn fikk bil lappen på Mandag, og er skikkelig stolt!! Endelig kan han kjøre sin egen bil;) Mora er selvfølgelig nervøs når de to eldste er ute i trafikken, men må prøve å roe meg ned, og stole på at de kjører forsiktig og at det går bra med dem...Til neste år kjører vel alle ungene mine bil, han blir jo 18 til neste år, minstemann;))

Dere får ha en koselig onsdag alle sammen;)

Vi blogges vel snart igjen!

Bloggklem fra Sila69.

7 kommentarer:

 1. Nå fikk jeg julestemning av å lese det kjempekoselige juleinnlegget ditt på bloggen din!:) Jeg også elsker jul, men syns det kanskje er litt for tidlig nå. Vi kjøper julebrus i helgene. Marsjipan liker jeg ikke. Den får butikkene lov til å ha i fred for meg. Julegavene er jeg også godt i gang med!:) Jeg elsker å kose meg i adventstiden!:) Gleder meg kjempemasse til jul!:)

  På korene jeg dirigerer har vi begynt å øve på julesanger nå, og det er kjempekoselig. Det er halve moroa å ha julekonserter med kor. Da kommer man skikkelig i julestemning. I går var det en av korsangerne mine som spiste mandarin, og da fikk jeg julestemning!:)

  Jeg baker ikke 7 sorter. Det er jo nesten ingenting som blir spist. Det blir slik at en bærer det ut på bordet, for så å bære det inn i kakeboksne igjen. Jeg kjøper pepperkaker og smultringer. Ellers baker jeg suksessterte, kokosmakroner, colakaker og serinakaker. Mannen min synes det er koselig å servert kaffe og et par småkaker på sengen i juleferien sin!:) Jeg pleier å overraske ham med det!:)

  Gratulerer til eldstemann som fikk lappen!:) Ungdommene som tar lappen blir jo mere fri til å gjøre hva de ønsker da. Jeg tror nok foreldrene mine også var litt engstelige av seg når jeg var ute og kjørte bil, særlig sent på kvelden i begynnelsen. Dette tror jeg ligger latent til alle dere som er foreldre. Det er jo så mye gærninger som f.eks. kjører i rus som er til stor fare for uskyldige i trafikken. Da hjelper det lite hvor lenge en har hatt lappen. Husker selv da jeg fikk lappen hvor lykkelig jeg var!:) Det var en stor dag!:)

  Ha en fin onsdag du også!:)

  Kjempestor klem fra Hakrilas

  SvarSlett
 2. Du skriver så fine og varme innlegg på bloggen din;)) Jeg må komme med min innrømmelse at jeg er et stort julemenneske. Riktig nok har jeg ikke begynt med julegaver. Julebrusen er prøvesmakt. Siden jeg er trønder er jeg tilhenger av julebrusen til Dahls. Den er veldig god;))

  7 sorter? Nei, ikke noen 7 sorter her i huset. Vi baker pepperkaker, smulteringer, brune pinner og verdens beste til jul;)) Det blir ikke jul uten disse sortene i huset. Min kjære er en kakemons uten like. Og han koser seg med kake til en kopp kaffe. Barna liker godt også julekakene vi har i julen. Da er det morsomt å bake for meg. Hvert år lager vi pepperkakehus. Det knuser vi 13.dags jul;))

  Adventstiden er en koselig tid. Det er da jeg bruker å begynne med julegavene. Jeg synes det er koselig når ungene står opp om morgenen, og de venter i spenning på når de får lov til å åpne adventskalenderen sin. Jeg har laget en adventskalender selv til ungene våre som de har. Mannen min og jeg har en helge adventskalender til oss selv som vi åpner hver lørdag og søndag;)) Det er koselig det;))

  I like måte, Sila69;))

  Ha en flott onsdag du også.

  Stor bloggklem fra Elmarora

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med sønnen din som fikk sertifikatet:) Mamma og pappa var skitnervøse de også da jeg fikk sertifikatet. Jeg måtte alltid ringe når jeg var kommet fram dit jeg skulle. Etter en stund sluttet de å engste seg. Jeg kommer til å bli lik deg tror jeg den dagen tvillingdøtrene våre skal få sertifikatet.

  Jeg elsker jul jeg med. Synes det er alt for tidlig for julestash i butikkene. De kunne ventet til november med alt som heter jul i butikkene. Jeg kjenner jeg blir litt provosert av handelsstanden når de 1.oktober hvert år starter med julestash i butikkene. Nå er det ingen vei utenom. Vi må kjøpe julebrusen til jentene i helgene. Den har de oppdaget er kommet. Ingen vei tilbake.

  Jeg baker ikke 7 sorter. Det tror jeg var våre besteforeldre som var nøye på. Når man har barn er det noe som er et must å ha i julen. Det er peppekerkaker, smultringer og delfiakake. Det er ikke jul uten disse tre sortene. Mamma er flink på å lage goro. Til dessert på julaften pleier vi å spise multekrem. Da er goro godt å ha til:)

  I likhet med Elmarora har vi adventskalender til jentene våre. Den er det mamma som har laget.

  Jeg gleder meg til adventstiden. Den lyser opp i mørket. Hadde jeg hatt tid skulle jeg gått på julekonserter i kirken jeg også. Tiden strekker dessverre ikke til.

  Ønsker deg en fin dag.

  Bloggklem fra Irenesola

  SvarSlett
 4. Trivelig innlegg du har skrevet:) Jeg kom litt i julestemning av å lese det.

  Adventstiden er en trivelig tid. Jeg liker alt som har med jul å gjøre. Likevel synes jeg butikkene er alt for tidlig ute med julepynt. Jeg tror det fører til at folk blir lei julen når det kommer så langt. Hvor blir det av forventningene og spenningen til det som har med julen å gjøre hvis vi skal begynne i oktober?

  Noen julegaver er vi ferdige med. Da vi var på ferie på Kreta kjøpte vi en del julegaver til flere familiemedlemmer. Det verste jeg vet er å handle julegaver i stress.

  Syv sorter baker jeg ikke. Vi lager smulteringer, pepperkaker, sandkaker og sjokoladekake. Ikke minst må pepperkaketoget være på plass før jul:) Vi har også adventskalender til barna våre. Selv eldstemann på 14 år ønsker å ha adventskalender. Vi kjøper adventskalender til våre barn.

  Er det noe som setter en prikk over ien er det å gå på en vakker julekonsert i kirken før jul:) Jeg får ikke julestemning før vi har vært på en julekonsert med det lokale koret her vi bor.

  Håper alt er bra med deg Sila69? Ønsker deg en fin torsdag:)

  Bloggklem Mona Elisabeth

  SvarSlett
 5. Åhhhh jul;=) Sukk... Gjett om jeg elsker jul da! Jeg kunne hatt jul og hørt på julesanger hele året. Jeg synger selv i et kammerkor, og vi holder på å øve på Mozart Reqiem. Den skal vi fremføre allehelgens dag. Koret skal også ha to julekonserter (fredag og lørdag) første helgen i desember;=) Det har jeg savnet de årene jeg ikke har sunget i kor. Jeg får alltid julestemning etter julekonserter med kor som jeg har sunget i.

  Jeg venter bevisst med å kjøpe både julemasjipan og julebrus til nærmere desember. Det smaker ikke like godt som hvis jeg skulle spise det nå. Våre to eldste døtrene våre og vennene deres har helt dilla på julebrus nå.

  Jeg kan begynne å høre på julesanger i november jeg, for jeg synes julesanger er veldig vakkert å høre på;=)

  Jeg kan heller ikke skryte på meg baking av syv sorter til jul. Det husker jeg min bestemor gjorde. Der var alle syv sortene på bordet når hun hadde juleselskap for familien. Obligatoriske kaker hos oss er selvfølgelig pepperkaker, goro, risboller og pepperkaker. Pepperkakehus kommer vi oss ikke unna i år heller... For ikke så lenge siden ba barna oss om at vi måtte ha pepperkakehus. Alle vi i familien koser oss når vi dekorerer pepperkakehuset;=)

  Når det gjelder adventskalender har barna våre arvet min adventskalender som min mormor laget til meg. Vi henger opp adventsgavene på kvelden etter at barna har lagt seg. Det er tre spente barn som finner adventsgavene når de står opp;=)

  Ja til jul hele året, men da hadde vi kanskje blitt lei vil jeg tro. Jeg er en av dem som liker å ha juletreet til litt ut i januar. Selve julen går alt for fort, og da synes jeg det er koselig å ha det lengre enn 13 dags jul som alle snakker om. Vi pynter gjerne juletreet et par dager før lillejulaften.

  Åh ja;=) Du skulle ha vært sammen med oss i Trondheim da jeg besøkte Hakrilas. Jeg er bomsikker på at vi tre kunne hatt det gøy sammen. Håper det byr seg en anledning senere at vi kan treffes i Trondheim. Det hadde vært så hyggelig;=)

  Ønsker deg en fin torsdagskveld;=)

  Stor bloggklem fra Catzy

  SvarSlett
 6. Jeg digger førjulstiden bortsett fra eksamensperiodene. Vi har som regel flere oppgaveinnleveringer i desember og de jobber jeg dag og natt med og det er lite tid til juleforberedelser hos meg før etter den siste oppgaven er levert.

  Det er en stor dag den dagen julebrusen og julemarsjipanen slippes ut i butikkene:-) Jeg digger at julebrusen er kommet.

  I julen er jeg hjemme hos mamma og pappa. Kjæresten min er hjemme hos sine foreldre i julen. Litt julepynting av leiligheten min gjør jeg likevel for å få litt jul der. Jeg har adventsstjerne og en syvarmed lysestake som jeg henger opp. Jeg blir aldri for voksen til julekalender og jeg må kjøpe meg julekalender til 1.desember.

  Det blir mamma som baker julekaker. Hun baker ikke 7 sorter. Det har hun aldri gjort. Ikke noe er som å komme hjem til mamma og pappa for å feire jul. Jeg pleier å dra hjem til dem lillejuleaften:-) Jeg gleder meg til julen ja:-)

  Julegavene tenker jeg på etter oppgavene er levert. Da kan jeg begynne å puste igjen. Jeg har alt klart av hva jeg skal gi i julegaver til folk.

  Ha en fin helg:-)

  Bloggklemm fra Linn

  SvarSlett
 7. heisan;))
  ine for å ønske deg en kjempefin helg;))....
  du er velkommen til å besøke bloggen min vettu;))..
  Stooor bloggklem;))

  SvarSlett